2022-05-14 Årsmöte och Kalas för Bygdeskrift 8


Lördagen den 14 maj samlas vi på Björk’s Ringsjön för årsmöte och ett försenat kalas för Bygdeskrift 8. Efter årsmötet bjuds det på Björk’s räkmacka samt kaffe och kakor. Barnen blir serverade köttbullar, korv och pommes. Efter maten tar vi en promenad med tipsrunda för stora och små i skogen. Författare och sponsorer till Bygdeskrift 8 uppmärksammas och tackas med blommor. Sven Jensén, ordförande i Skånes Hembygdsförbund, gratulerade Bygdeföreningen som fått utmärkelsen ”Årets Hembygdsförening 2022” i Skåne och därmed också är nominerad till den nationella tävlingen som avgörs den 4 juni på förbundsstämman i Nyköping..

Välkomstkommitté tar emot.

Ingrid Nihlgård avtackas för lång och trogen tjänst, 33 år, med tal, blomma och utflykt i det blå tillsammans med styrelsekamraterna!

Ljuvliga räkmackor är klara för servering.

Vi låter oss väl smaka.

Gott med mat innan tipsrunda.

Tipslappar delas ut; 1,X eller 2.

Ut i skogen ska vi gå. Vi har tur med vädret.

Kluriga frågor var det minsann.

Martin Christoffersson och Fredrik Andersson, kända från Eslövs dragspelsklubb, underhöll.

Sven Jensén, ordförande i Skånes Hembygdsförbund, överlämnade diplom och förtjänsttecken till Ingrid Nihlgård som arbetat i styrelsen från 1989 då Bygdeföreningen bildades – 33 år, mycket imponerande!

Bilder från Södra Ringsjöortens Bygdeförenings aktiviteter.

Belöning efter tipsrundan; kaffe och kaka.

Grattis till Brita som vann tipsrundan!

Tack till Björk’s personal för god förplägnad och fin service!