2021-06-06 Boksläpp Snogeröd


Den 6 juni på Sveriges Nationaldag fick vårt traditionella Nationaldagsfirande på Idrottsplatsen i Snogeröd ställas in på grund av den pågående pandemin. I stället kunde vi, i strålande sol och mindre skala, fira boksläppet av vår nya bok, Bygdeskrift 8. Boken är resultatet av 28 författares medverkan och speglar Ringsjöbygden i dåtid och nutid. Genuina barndomsskildringar varvade med läkarens syn på den medicinska situationen, vetenskapliga redogörelser för fågellivet kring Ringsjön och intressanta personporträtt – det är ett fängslande och mycket omväxlande innehåll som erbjuds i denna åttonde Bygdeskrift. Boken är på 292 sidor med 400 foton, varav många i färg. Böckerna Bygdeskrift 1-8 finns till försäljning vid våra evenemang och hos Björk´s Ringsjön, Lenas Gatukök, Nyby Blommor, Skolådan samt i Ringsjö församlings kyrkor och församlingshem.