2020-10-10 Bygdepromenad i Hurva by


Bygdepromenad i Hurva by den 10 oktober, var en rundvandring längs Hurvas små gator med Anne-Marie Olsson som är väl förtrogen med byn. Hon berättade om några av de verksamheter som funnits där och Martin Persson från Hurva frivilliga brandkårs kamratförening förevisade Brandstationen och den gamla brandbilen. Tipsfrågorna anknöt till Hurva och de fanns på papper, i mobilen och på hemsidan.  Efteråt pratades det och umgicks över kaffekorgarna på rekommenderat avstånd.

Gamla skolan, Lysia i Hurva 1975. Foto Göran Olsson.

Harry Hallbergs Manufakturaffär säljer klänningar, strumpor och prydnadsföremål, Hurva 1978. Foto Thore Andersson.
Gamla järnvägsstationen, Klädstationen i Hurva 1982. Foto Ronny Johannesson.
Lennart Hanssons spannmålshandel f.d., Tottes Diversehandel i Hurva 1982. Foto Ronny Johannesson.