2020-08-15 Bygdepromenad – coronaanpassad – i Pinedalen


Då den planerade Bygdevandringen i västra Fogdarp ej kunde genomföras, på grund av pågående coronapandemi, erbjöds istället en Bygdepromenad under coronasäkra förhållande.  Lördagen den 15 augusti samlades vi på Tofta gård hos Martin Olsson och Jonna Karlsson. Drygt 50 deltagare kom, utrustade med solhattar och vattenflaskor, för att i strålande sol och +30°C värme promenera genom Pinedalen till minnesstenen över bronsfynden, som gjordes 1972 på Jönstorp. Mikael Sollerhed, barnfödd på Jönstorp, berättade om gjorda utgrävningar och visade tidningsurklipp om de sensationella bronsfynden. För att undvika trängsel vid tipsfrågor, som hängde längs promenadvägen, delades dessa ut på papper och fanns även tillgängliga via mobiltelefon och play.gpsquiz.com. Medhavda kaffekorgar avnjöts, i skuggan i trädgården, på Tofta där Martin Olsson berättade om gårdens ekologiska växtodling och mjölkproduktion. Bengt Nihlgård redovisade de rätta svaren på tipsrundans tolv frågor.