2016 Kyrkogårdsvandring, Hurva


Vid den första kyrkogårdsvandringen på Hurva kyrkogård den 4 augusti fick intresserade besökare höra många berättelser om kända och okända människor, som bott och verkat i bygden. Kvällens guider var Essie Kjällquist, Anne-Marie Olsson och Gull Rydström.  Nuvarande och före detta Hurvabor hade intervjuats av Anne-Marie, däribland Margit Persson, som bott i byn under drygt åtta decennier. Det är fantastiskt hur många och fina minnen Margit, 92 år, kunde delge oss. Essie, aktiv släktforskare, hade ägnat mycket tid åt efterforskningar i arkiv och databaser för att få fram uppgifter om de som är begravda på kyrkogården. Vandringen inleddes med en kort historik om kyrkan och kyrkogården, som har medeltida ursprung. Därefter vandrade vi i den vackra sommarkvällen mellan gravplatserna närmst kyrkan på den södra sidan. Lars-Ivar Ericsson höll andakt i kyrkan där William Runnström och Anne-Marie Svensson också bjöd på sång och musik. Kvällen avslutades med kaffeservering och god samvaro i församlingshemmet.

DSC02393  DSC02422

DSC02446  DSC02466

DSC02455    DSC02469

DSC02483  DSC02484