2015 Bygdevandring Gamla Boo


Lördagens bygdevandring i Gamla Boo den 22 augusti lockade många besökare i det fina sommarvädret. Under rundturen med traktor och vagn berättade Stig Pålsson om fastigheterna vi passerade. Stig har bott i Gamla Boo sedan 1963 och visste mycket att delge oss om de 61 husen och dess ägare genom åren. Biträdande guider var Berit Lindquist och Daniel Ell som berättade om husen öster om väg 23 samt Anne-Marie Olsson som guidade oss på Granvägen. Rundturen avslutades på allmänningen vid Björkvägen där en fotoutställning med bilder från  förr och nu kunde beskådas. Avslutningsvis njöt vi av de medhavda kaffekorgarna och den underbara utsikten över Ringsjön.

Bo Knudsen körde en av vagnarna med sin fina Grålle traktor.

Bo Knudsen körde en av vagnarna med sin fina Grålle traktor.

Stig Pålsson i samspråk med Anders och Ann-Christine Wegefelt.

Stig Pålsson i samspråk med Anders och Ann-Christine Wegefelt.

Utsikt över Ringsjön, en vy att njuta av.

Utsikt över Ringsjön, en vy att njuta av.